a

Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel aliquet nec eget arcu. In enim justo, rhoncus vitae.

Info:

Калиграфска Изложба

ОТ(ЛИЧНИ) МОНОГРАМИ С КИРИЛСКИ БУКВИ

Изложбата се организира от Департамент “Кино, реклама и шоубизнес” на НБУ с куратор гл. ас. д-р Захарина Петрова-Проданова и модератори: доц. д-р Димитър Димитров, доц. д-р Илия Кожухаров, гл. ас. д-р Чавдар Гюзелев, гл. ас. д-р Стоян Манчоров, гл. ас. Д-р Румяна Стефанова, ас. Мария Койчева и ас. Мартин Стойчев

Изложбата е посветена на 24-ти май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Провежда се в две форми – дигитална и физическа, като първата сртартира на 24. 05. 2021 и може да бъде разглеждана неограничено в сайта на ЛАБОРАТОРИЯТА ПО ГРАФИЧЕН ДИЗАЙН НА НБУ тук, а втората ще бъде експонирана във фоайето пред ЦЕНТЪР ЗА КНИГАТА НА НБУ от 15.06 до 15.07. 2021 г. ОТКРИВАНЕ: 15.06.2021 (вторник) от 16:00 ч.

В изложба са включени калиграфски проекти с личните монограми на повече от 30 студента от първи курс, посещаващи лекциите по “Изкуството на калиграфията”, първа и втора част с преподавател гл. ас. д-р Захарина Петрова-Проданова. Те представят многообразните възможности за комбиниране на кирилските букви от различни шрифтове като Канчелареска, Англе, Готик, Батард, Унциал, Рустик, Капиталис Монументалис и др.

 

Приятно разглеждане!