a

Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel aliquet nec eget arcu. In enim justo, rhoncus vitae.

Info:

Изложбата се организира за пета поредна година от Департамент “Кино, реклама и шоубизнес” на НБУ с куратор гл. ас. д-р Захарина Петрова-Проданова и модератори: доц. д-р Димитър Димитров, доц. д-р Илия Кожухаров, гл. ас. д-р Чавдар Гюзелев, гл. ас. д-р Стоян Манчоров, ас. Мария Койчева и преп. Мартин Стойчев

Независимо от темата, поводът за изложбата и тази година е Празникът на славянската писменост и на българската просвета и култура 24-ти май, като за първи път изложбата се провежда в дигитална среда.

В изложбата са включени композиции на студенти от БП “Графичен дизайн” и МП “Графичен дизайн за уеб и печат”, посещаващи курсовете “Шрифт и калиграфия в графичния дизайн” част II и “Изграждане на шрифт за уеб и печат” през учебната 2019/2020 година с преподавател гл. ас. д-р Захарина Петрова-Проданова. В тях студентите изразяват предимно своите емоции вдъхновени от темата за световната пандемия причинена от коронавируса. Използвани са както различни съвременни шрифтове, така и интерпретации на изучаваните в курсовете старобългарска кирилица и глаголица. Всички работи са уникални не само защото са авторски произведения на изкуството, но и защото са създадени във време на карантина, в условия на социална изолация и на електронно и дистанционно обучение.

 

СПИСЪК НА УЧАСТНИЦИТЕ:

Антон Бинев
Снежана Захариева
Велина Янева
Натали Костова
Ивета Петрова
Каролина Минкова
Надежда Василева
Джулия Богданова
Йоанна Жекова
Татяна Христова
Михаела Папазова
Веселина Кръстева
Венера Попова
Силвия Янчева
Нели Кирова
Наталия Атанасова

Типографска Изложба

Дизайн по време на Пандемия